Programe te Sherbimeve Komunitare dhe te Zhvillimit

Click here for English Version

 

 

Mikro-kredi, Kurse Anglishteje dhe nje Kopesht Femijesh ne Bathore


Ne periferi te Tiranes ndodhet Bathorja, nje vendbanim i populluar nga njerez te ardhur nga Veriu i Shqiperise ku nderrmarrjet shteterore falimentuan pas renies te kumunizmit. Shumica e 25,000 banoreve te Bathores jetojne ne kushtet e nje varferie ekstreme (shiko Albumin e Fotografive). Anetare te AMURT-it po i ndihmojne banoret e Bathores me nje program mikro-kredish qe synon rritjen e te ardhurave per banoret e zones, nje kurs Anglishteje per femije dhe te rritur dhe se fundmi nje kopesht femijesh me 80 femije ne lagjen 6 te Bathores. 

Programi i mikrokreditit  i jep kredi te vogla individeve ose grupeve te cilet kane deshire te zgjerojne bizneset e tyre te vogla.

Kursi i Anglishtes eshte falas dhe ate e ndjekin femije te moshes shkollore dhe te rinjte. 

Ne Bathore ka vetem nje shkolle tete-vjecare e cila punon me tre turne. Zona ka nje mungese te theksuar kopeshtesh femijesh. Ne tetor te 2000 AMURT hapi nje kopesht femijesh ne lagjen 6 te Bathores. Kopeshti filloi me 40 femije dhe me dy turne dhe kohet e fundit ne shtuam dhe nje klase tjeter e cila mban 40 femije te tjere. 

Kopeshti ofron nje program te plote akademim i cili perfshin edhe programin standart te shkollave Shqipetare. Per me teper ne e kemi pasuruar programin me materiale mesimore nga sistemi Neo-Humanist i arsimimit i cili perfshin muzike, arte, ushtrime fizike dhe aktivitete krijuese qe ndihmojne ne zhvillimin fizik, mendor dhe te aftesive intuitive te femijeve.

 


Me shume se 30 biznese ne Bathore kane marre 
mikrokredi 

Kurs Anglishteje ne Bathore

Kursi i Anglishtes ne Bathore

Pamje e Kopeshtit te femijeve ne Bathore
Njera nga klasat e kopeshtit te femijeve

 

 

 

 

kliko ketu per te pare se si mund ti mbeshtesni keto aktivitete 


AMURT (Albania), P.O. Box 1706, Tirana, Albania
            Tel: (355) 42 26825, fax: (355) 42 74691, mobile: 038 2029527

This page updated on March 26,2001. Copyright 2001 Ananda Marga Universal Relief Team (Albania)